donderdag 19 mei 2016

Bangkok en naar huis

Vroeg in de druilerige ochtend verlieten we ons heerlijke huis en stapten op de speedboat naar het Thaise vasteland.

In een klein uurtje waaiden we over de plas en daarna per songtheaw (een overdekte pick up truck met 2 bankjes) naar het busstation. We sloegen chips en koekjes in (Tula liet het tasje niet meer los zo blij was ze) en reden in 6,5 uur in touringcar met vrolijke gordijntjes naar Bangkok.

Na alle ritten van de afgelopen weken zijn de kinderen er duidelijk aan gewend geraakt, ze gaan zitten, doen af en toe een tukje en lezen of spelen op de iPad zonder te zeuren hoe lang nog. Weer in de grote stad pakten we de metro (handiger in de spits dan een taxi) en liepen nog een stuk naar Link Corner Hostel. Hier zaten we vorig jaar aan het einde van onze reis ook, het zit namelijk naast de halte van de Airport Raillink die je in een zucht naar het vliegveld brengt, toplocatie voor de terugreis dus. Om half 6 stapten we onze kamer binnen (4 persoons slaapkamer met 2 stapelbedden, gedeelde douche en wc zitten op de gang) en 5 minuten later stonden we weer buiten. Honger, dorst en op zoek naar kleine cadeautjes voor vriendjes en vriendinnetjes. We aten pad thai en rijst op een bankje op straat en dronken verse sap uit plastic flesjes. Een oudere dame haalde een leeg flesje uit ons afval, ik gaf haar nog meer lege flesjes uit een ander zakje waar ze blij mee was. Toen Novi later haar drinken op had rende ze achter de vrouw aan (die was niet zo snel met haar verzamelkar) om het lege flesje aan haar te geven, misschien verdient ze er geld mee.

Met al onze aankopen (de wijk van ons hostel is zeer geschikt om kleding en souvenirs in te slaan) en een berg fruit voor het ontbijt (Novi en ik zijn vastbesloten de laatste dag zoveel mango's te verorberen die we maar te pakken kunnen krijgen) keerden we terug naar het hostel. We wasten onze smerige voeten en poetsen onze tanden en sliepen onze (waarschijnlijk) laatste vakantienacht. (Tenzij we op de vlucht niet meekomen, dan slapen we er nog eentje, of meerdere).


Onze laatste dag in Bangkok (mochten we niet meekomen met de vlucht dan kamperen we de rest van de tijd op het vliegveld dus die tel ik niet mee als vakantiedagen) brachten we door in het zwemparadijs Fantasia Lagoon, net zoals onze eerste dag in de hoofdstad. Novi en Tula vonden het daar zo leuk dat we al vrij snel besloten hadden om er nog eens heen te gaan als de planning het toeliet. Vanaf openingstijd om 10.30 uur tot 18 uur zwommen, gleden en spetterden we dat het een lieve lust was. Tula ontdekte het laatste half uur (typisch iets voor haar) dat de glijbaan met de grote banden toch niet eng maar super leuk was en ging daar vervolgens met Novi nog zo vaak mogelijk vanaf.

Na een douchesessie met uit eerdere accomodaties meegenomen douchespul, shampoo en conditioner droogden de schone haren op in de taxi en vervolgens metro (op aanraden van onze taxi-chauffeur want de spits is hier geen pretje). Het laatste stuk naar ons hostel liepen we en onderweg aten de meisjes bij de grote gele M en haalden wij wat lekkers bij een eetstalletje.

Om half 9 waren we thuis en konden de meiden direct door hun bed in. Ik pakte de tassen in (het blijft een lachertje hoe makkelijk dat is, ze zitten niet eens vol) en wij relaxten nog even voordat we het grut wekten en ons naar het vliegveld begaven. Novi had erg veel moeite wakker te worden terwijl Tula net als ik altijd meteen aan staat. We namen afscheid van het leuke Link Corner Hostel en reden met de Airport Raillink naar het vliegveld.

Bij de incheckbalie kregen we tot onze verrassing direct plaatsen, zelfs 2 rijen van 4 achter elkaar, wat een luxe! Na nog een uur of wat vermaak met de Happy Meal speeltjes en zo veel mogelijk bewegen konden we aan boord voor een prima vlucht van bijna 12 uur. Het vliegtuig bleek half leeg dus iedereen had ruim voldoende plek om lekker te gaan liggen slapen en dat lukte ook goed, het was voor ons tenslotte ook midden in de nacht. De laatste 2 uur werden gevuld met ontbijten, films kijken en knutselen (Novi en Tula hadden een pakketje gekregen van de stewardess). Pepa deed weer een slaapje en ik kon zelfs m'n boek uitlezen. Zo sloten we onze reis af met een soepele vlucht en genoten thuis na van deze heerlijke vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten